Piese Ford Transit Connect 1

Serie An kW/HP Cmc Cod motor Tip
1.8 Di 2002/06 - 2013/12 55/75 1753 BHPA, P7PA, P7PB, R2PA diesel
1.8 TDCi 2002/06 - 2013/12 66/90 1753 HCPA, HCPB, HCPC, HCPD, P9PA diesel
1.8 TDCi 2006/08 - 2013/12 81/110 1753 RWPA, RWPB, RWPC, RWPD diesel

Ford Transit Connect 2002-2012: un vehicul comercial compact și versatil

Ford Transit Connect este un vehicul comercial compact produs de Ford Motor Company din 2002. Prima generație a modelului, produsă între 2002 și 2012, a fost disponibilă în două variante de caroserie: van și combi.
 
Design
 
Ford Transit Connect 2002-2012 are un design modern și compact. Caroseria este disponibilă într-o gamă largă de culori, ceea ce îi conferă o personalitate distinctă.
 
Interior
 
Interiorul Ford Transit Connect 2002-2012 este spațios și practic. Scaunele sunt confortabile și oferă suport bun. Spațiul pentru pasageri este suficient pentru cinci adulți. Portbagajul are o capacitate de 2,8 m3, care poate fi extinsă la 3,6 m3 prin rabatarea scaunelor spate.
 
Motorizări
 
Ford Transit Connect 2002-2012 a fost disponibil cu o gamă de motoare diesel și benzină:
 
Diesel:
1.8 TDCi (75 CP)
2.0 TDCi (90 CP)
2.0 TDCi (115 CP)
Benzină:
1.8 L (100 CP)
Performanțe
 
Performanțele Ford Transit Connect 2002-2012 variază în funcție de motorizare. Versiunea de bază cu motorul de 1.8 TDCi (75 CP) are o accelerație de la 0 la 100 km/h în 25 de secunde și o viteză maximă de 120 km/h. Versiunea cu motorul de 2.0 TDCi (90 CP) are o accelerație de la 0 la 100 km/h în 22 de secunde și o viteză maximă de 135 km/h. Versiunea cu motorul de 2.0 TDCi (115 CP) are o accelerație de la 0 la 100 km/h în 20 de secunde și o viteză maximă de 150 km/h. Versiunea cu motorul de 1.8 L (100 CP) are o accelerație de la 0 la 100 km/h în 25 de secunde și o viteză maximă de 120 km/h.
 
Consum
 
Consumul de combustibil al Ford Transit Connect 2002-2012 variază în funcție de motorizare. Versiunea cu motorul de 1.8 TDCi are un consum mediu de 7 l/100 km în oraș și 5 l/100 km în afara orașului. Versiunea cu motorul de 2.0 TDCi are un consum mediu de 8 l/100 km în oraș și 6 l/100 km în afara orașului. Versiunea cu motorul de 1.8 L are un consum mediu de 8 l/100 km în oraș și 6 l/100 km în afara orașului.
 
Siguranță
 
Ford Transit Connect 2002-2012 a fost testat de Euro NCAP în 2003 și a obținut patru stele pentru protecția pasagerilor adulți.
 
Caracteristici cheie
 
Design modern și compact
Interior spațios și practic
Gama largă de motorizări diesel și benzină
Performanțe bune
Consum eficient de combustibil
Nivel ridicat de siguranță
Versiuni
 
Echipamente

Ford Transit Connect 2002-2012 a fost disponibil cu o gamă largă de echipamente, inclusiv:

ABS
ESP
EBD
Airbag-uri frontale
Airbag-uri laterale
Sistem de închidere centralizată
Geamuri electrice față
Oglinzi retrovizoare electrice
Radio CD
Sistem de climatizare automată
Recenzii
 
Ford Transit Connect 2002-2012 a fost lăudat pentru designul său modern și compact, interiorul spațios și practic, gama largă de motorizări și nivelul ridicat de siguranță. Criticii au menționat că vehiculul este puțin zgomotos la viteze mari.
 
Concluzie
 
Ford Transit Connect 2002-2012 este un vehicul comercial excelent, care oferă o combinație de performanțe, fiabilitate și siguranță. Este o alegere excelentă pentru întreprinderile mici și mijlocii care au nevoie de un vehicul compact și versatil pentru transportul mărfurilor sau pasagerilor.
 
Inovații
 
Ford Transit Connect 2002-2012 a introdus o serie de inovații tehnologice, inclusiv:
 
Ford Easy Fuel: un sistem de alimentare fără capac, care simplifică procesul de alimentare.
Ford MyKey: un sistem care permite proprietarilor să configureze limitări de viteză și alte funcții pentru a-i ajuta pe șoferii începători să se simtă mai în siguranță.
Ford SYNC: un sistem de infotainment care permite conectarea dispozitivelor mobile la vehicul.
Avantaje
 
Design modern și compact
Interior spațios și practic
Gama largă de motorizări diesel și benzină
Performanțe bune
Consum eficient de combustibil
Nivel ridicat de siguranță
Innovații tehnologice
 
Ford Transit Connect 2002-2012 a fost disponibil în două variante de caroserie:
 
Van: versiune de bază, cu o capacitate de încărcare de 2,8 m3
Combi: versiune cu scaune pentru pasageri, cu o capacitate de încărcare de 2,2 m3
 
Ford Transit Connect a fost și este încă un partener de încredere pentru cei care au nevoie de un vehicul utilitar compact și versatil. Acest model, produs în perioada 2002-2013, a adus în prim-plan caracteristici de durabilitate, eficiență și funcționalitate. Iată o prezentare detaliată a sa:
 
Perioada de Producție: 2002-2013
 
Motorizări:

1.8 TDCi Diesel:

Acest motor diesel de 1.8 litri a fost disponibil în mai multe variante de putere, oferind un echilibru excelent între economie de combustibil și performanțe fiabile.
 
Caracteristici Tehnice:
 
Compact și Versatil: Transit Connect a fost conceput pentru a oferi o soluție practică pentru transportul mărfurilor sau al pasagerilor. Dimensiunile sale compacte îl fac ușor de manevrat în mediul urban.
Caroserie Durabilă: Construcția sa solidă a caroseriei și materialele de calitate au contribuit la rezistența la uzură și durabilitatea sa.
Spațiu Generos de Încărcare: Transit Connect a oferit un spațiu de încărcare generos, facilitând transportul de bunuri și echipamente.
Configurații Flexibile: Acest vehicul a fost disponibil în diverse configurații, inclusiv variante pentru transport de pasageri sau pentru marfă.
Eficiență de Combustibil: Motorizările diesel TDCi au oferit o eficiență bună de combustibil, reducând costurile de exploatare pentru proprietari.
Unde a fost Fabricat:
 
Transit Connect a fost produs în diferite locații, inclusiv Turcia și Spania, pentru a satisface cerințele pieței europene.
Probleme Comune:
 
Ca și oricare alt vehicul, Transit Connect poate suferi uzură și defecte în timp. Problemele comune pot include uzura suspensiilor, probleme cu cutia de viteze sau cu sistemul electric.
Service și Întreținere:
 
Pentru a menține Transit Connect în cea mai bună formă, este important să respectați programul de întreținere, inclusiv schimbarea uleiului, verificarea sistemului de frânare și a distribuției, precum și remedierea imediată a oricăror defecțiuni sau avarii.
Accesorii și Piese de Schimb:
 
Pentru a vă asigura că Transit Connect funcționează optim, vă recomandăm să utilizați piese de schimb și accesorii de calitate. Puteți găsi o gamă largă de piese auto Ford, inclusiv piese originale, pe AltgradAuto.ro. Ford Transit Connect 2002-2013 a fost o alegere populară pentru profesioniștii și companiile care necesitau un partener fiabil pentru transport. Cu întreținere corespunzătoare și piese de schimb de calitate, acest vehicul a putut să rămână un activ valoros pentru multe afaceri

Ford Transit Connect din perioada 2002-2013 a fost echipat cu motorizări diesel 1.8 TDCi și 1.8 TDDi

Ambele având caracteristici distinctive, inclusiv două tipuri de distribuție. Iată mai multe detalii despre aceste motoare:
 
Motorizările:
 
1.8 TDCi (Turbo Diesel Common Rail Injection): Acest motor a fost echipat cu tehnologia de injecție common rail, care a permis un control precis al injectării de combustibil. Acest lucru a condus la o eficiență mai mare a combustibilului și la o putere sporită. Motorul 1.8 TDCi a fost disponibil în mai multe variante de putere, pentru a se potrivi diverselor nevoi.
 
1.8 TDDi (Turbo Diesel Direct Injection): Acest motor a utilizat tehnologia de injecție directă pentru a furniza combustibil în camera de ardere. Deși nu era la fel de avansat din punct de vedere tehnologic ca motorul TDCi, motorul 1.8 TDDi era cunoscut pentru fiabilitatea sa și pentru faptul că necesită mai puține componente electronice. A fost, de asemenea, disponibil în mai multe variante de putere. 

Distribuție: 

1.8 TDCi: Acest motor a folosit o distribuție pe lanț, ceea ce înseamnă că nu era nevoie de înlocuirea regulată a curelei de distribuție. Acest lucru a contribuit la reducerea costurilor de întreținere și la durabilitatea motorului.
 
1.8 TDDi: Motorul TDDi a utilizat o distribuție pe curea, ceea ce presupune înlocuirea regulată a curelei de distribuție. Intervalul de schimb variază în funcție de recomandările producătorului și de condițiile de utilizare, dar, în general, aceasta trebuie înlocuită la intervale regulate pentru a evita defecțiunile.
 
Întreținere:
 
Este crucial să respectați programul de întreținere pentru motorul dvs. Transit Connect. Dacă aveți un motor cu distribuție pe lanț, nu veți avea nevoie de înlocuirea regulată a curelei de distribuție, dar trebuie să vă asigurați că uleiul este schimbat la intervale corespunzătoare și că toate celelalte componente sunt verificate și înlocuite la timp.
 
Pentru motoarele cu distribuție pe curea, asigurați-vă că respectați cu strictețe intervalele de schimb ale curelei de distribuție, deoarece o defecțiune a acesteia poate cauza daune serioase motorului.
 
Accesorii și Piese de Schimb:
 
Pentru a menține motorul dvs. Transit Connect în cea mai bună formă, este important să utilizați piese de schimb și accesorii de calitate. Puteți găsi o gamă largă de piese auto Ford, inclusiv piese originale, pe AltgradAuto.ro.
Motorizările 1.8 TDCi și 1.8 TDDi au fost o parte importantă a gamelor Ford Transit Connect și au oferit opțiuni fiabile pentru transportul mărfurilor sau al pasagerilor în această perioadă. Respectarea programului de întreținere și utilizarea pieselor de calitate pot contribui la menținerea performanței și fiabilității acestor motoare.

Piese Ford Transit Connect 1 | AltGradAuto.ro